Om Zoey

Zoey är ett konsult- och rekryteringsbolag inom HR och Talent Acquisition. Vår tanke är enkel: När människor växer, växer organisationer. Därav arbetar vi varje dag för att skapa en engagerad lärandekultur som inspirerar och utvecklar de bästa konsulterna inom HR och Talent Acquisition.

Enligt oss är ett proaktivt TA-arbete centralt för att kunna planera för tillväxt och utveckling. HR, rätt använt, skapar förutsättningar för både ledare och medarbetare att känna motivation, kreativitet och trygghet. Då tror vi att affär och tillväxt kommer på köpet. Välkommen till oss! 

Vi är Zoey

På Zoey tar vi hand om varandra. I praktiken innebär det att vi ses regelbundet för att inspireras och lära av varandra. Däremellan är konsultkollegorna alltid bara ett chattmeddelande bort. På så sätt har vi alltid hela gängets samlade kompetens med oss ute på uppdrag och kan på bästa sätt möta nya miljöer och förutsättningar.

 

Kontakta oss

Zoey startade 2024 (ja, vi är sprillans nya!) av erfarna HR- och TA-konsulter som alla ville skapa en ny plattform att erbjuda ett snabbt, lyhört och initierat stöd till HR- och TA-funktioner på. Vår grund är en stark passion för att bygga ett varmt, inkluderande och proffsigt bolag där människorna mår bra, utvecklas och har kul tillsammans. Vi har sammanfattat detta i våra ledord ”Glädje, Utveckling, Enkelhet”.

Vår tanke är enkel

”När människor växer, växer organisationer.” Därför arbetar vi varje dag för att skapa en engagerad lärandekultur som inspirerar och utvecklar de bästa konsulterna inom HR och Talent Acquisition. Enligt oss är ett proaktivt TA-arbete centralt för att kunna planera för tillväxt och utveckling. HR, rätt använt, skapar förutsättningar för både ledare och medarbetare att känna motivation, kreativitet och trygghet. Då vet vi att affär och tillväxt kommer på köpet.

Sist men inte minst – olikheter och mångfald

Vår övertygelse är att en bra kultur bygger på olikheter och mångfald. Tillsammans vill vi skapa en trygg miljö och vara en hub där HR- och TA-personer från alla olika bakgrunder delar kunskap och erfarenheter för gemensam utveckling och inspiration.  En energikälla och naturlig nätverksplats.

4 snabba Zoeytankar

 • 1

  Ingen är den andra lik. Vilken tur!

 • 2

  När man hela tiden lär sig nytt, så är man hela tiden ny.

 • 3

  Återkoppling, transparens och rättvisa. Det är inte svårare än så.

 • 4

  Glädje, Utveckling, Enkelhet. Vad mer behöver man?

Varför HR bör ha en central roll i dagens företag och organisationer

Skapande av en värderingsstyrd och förändringsbenägen kultur

HR har en central roll i att forma och stärka företagskulturen. Med ett beteendevetenskapligt perspektiv och specialistkunnande inom organisation kan HR bidra till att skapa en miljö där innovation, samarbete och kontinuerlig förbättring blir något självklart och roligt. Det i sin tur leder till en organisation som är bättre rustad att hantera förändring och att ta itu med nya utmaningar.

 

Stöd vid intern kommunikation

En effektiv intern kommunikation är avgörande för att medarbetarna ska förstå och vilja investera i företagets vision, mål, strategier och beslut. HR är också ett stöd när det kommer till känsliga eller tuffa beslut som ska kommuniceras ut både i den större organisationen, men även i dialog mellan till exempel chef och medarbetare.

 

Lärande och utveckling

Att ha rätt människor på rätt plats är en vanlig sägning – men lika viktigt är det att medarbetarna som redan är på plats får den utveckling både individen och organisationen önskar få. HR bör skapa förutsättningar för en lärande kultur och för de kompetensförflyttningar som många organisationer nu står inför.

 

Säkerställa en hållbar kultur och en hållbar arbetsmiljö

Förändringar och utmaningar kan skapa stress och osäkerhet. HR har en viktig roll när det gäller att både mäta och skapa förutsättningar för en sund och hållbar arbetsmiljö.

Genom att erbjuda stöd, vägledning och resurser till både medarbetare och chefer kan HR hjälpa till att hantera stress och främja en kultur som bidrar till välbefinnande och balans mellan arbete och privatliv.

Kort sagt: När det gäller medarbetarnas välbefinnande och företagets långsiktiga framgång spelar HR en oumbärlig roll. Se till att HR får det utrymme som krävs.

 

 

#LifeAtZoey

I förra veckan blev vår VD Caroline D...

I förra veckan blev vår VD Caroline Dufva intervjuad i HRnytt om vår nystartade konsult- och rekryteringsbyrå Zoey💜 Frågor som: 🎯Vad ser du som din främsta uppgift? 🎯Vad vi avser med affärsnära HR? 🎯Varför det finns ett behov av en till aktör som Zoey på den svenska marknaden? Vi laddar för fler nyfikna frågor från HR- och TA-Sverige som leder till att fler organisationer kan bli matchade med all den fantastiska HR-kompetens som vi är så stolta att ha med oss! 🚀 Länk i bion till hela artikeln, hoppas du vill läsa! Ha en fortsatt fin vecka! ☀️

Vi är så glada att få välkomna Hannah...

Vi är så glada att få välkomna Hannah Flyborg in i Zoeyvärmen!💜 Hannah är ute på uppdrag som rekryteringskonsult hos 2Secure och är en av våra partnerkonsulter inom Talent Acquisition och vi intervjuade Hanna inför start! Hej Hannah, har vi sagt tillräckligt många gånger hur kul vi tycker att det ska bli att få jobba med dig – eller borde vi säga det några gånger till? – Det ska bli så kul att få samarbeta med er också!! Jag är så glad över att få förtroendet att hjälpa 2Secure, att få arbeta hos ett bolag som gör skillnad för samhället, det känns väldigt meningsfullt för mig. Du är en erfaren TA & HR-konsult med erfarenhet från många olika företag och branscher – vad är den tydligaste utvecklingen inom TA sedan du började? – En av de främsta utvecklingarna inom TA har ju helt klart varit övergången till en mer automatiserad rekryteringsprocess, mycket med hjälp av AI. Hur vi screenar kandidater och hanterar kandidatinflödet. Men även kandidatpresentationer och referenstagning. Något annat jag tycker mig se är att arbetsgivare alltmer förstår vikten av att arbeta med kandidatupplevelsen och sitt arbetsgivarvarumärke. Att ha en engagerad och positiv rekryteringsprocess, men även ett attraktivt och konkurrensmässigt förmånspaket att erbjuda vid anställning. Det händer ju mycket kopplat till TA och AI just nu – har du något nytt och bra rekryteringsverktyg som du använder och vill tipsa om? – Jag använder ChatGPT dagligen, både privat och i jobbsammanhang- vilken grej!! Ser fram emot att testa fler verktyg framåt. Sist men inte minst – vad gör dig glad på jobbet? – Att få känna mening i det jag gör, att det man ägnar tid åt gör skillnad för en annan person. I uppdraget hos 2secure kommer jag verkligen känna just det, då jag kommer göra skillnad för både rekryterande chef, kandidat men även samhället! Såklart också att få tillhöra ett härligt sammanhang av människor, där man kan ha kul och skratta tillsammans, det är ju halva grejen med jobbet! Enligt oss på Zoey är ett proaktivt TA-arbete centralt för att kunna planera för tillväxt och utveckling. Behöver ditt bolag också hjälp med detta – välkommen till oss💜

Här står vår Anders under körsbärsträ...

Här står vår Anders under körsbärsträden i Kungsträdgården och mår! Stort grattis på födelsedagen bästa Anders önskar alla dina Zoeyisar🥳💜

Glädje, utveckling och enkelhet - vad...

Glädje, utveckling och enkelhet – vad mer behöver man? 💜💜💜 Varmt välkommen in på vår hemsida och läs mer om vilka vi på Zoey är 🤗 www.zoey.se

Alltid nyfikna på dig!

Hör gärna av dig om du har några funderingar. Vi kommer gärna med råd och tips samt är alltid nyfikna på nya frågeställningar och perspektiv.

Eller står du inför en förändring och vill testa dina tankar och utmaningar på oss, eller bara få lite vägledning, hör gärna av dig!

Kontakta oss