Om Zoey

Zoey är ett konsult- och rekryteringsbolag inom HR och Talent Acquisition. Vår tanke är enkel: När människor växer, växer organisationer. Därav arbetar vi varje dag för att skapa en engagerad lärandekultur som inspirerar och utvecklar de bästa konsulterna inom HR och Talent Acquisition.

Enligt oss är ett proaktivt TA-arbete centralt för att kunna planera för tillväxt och utveckling. HR, rätt använt, skapar förutsättningar för både ledare och medarbetare att känna motivation, kreativitet och trygghet. Då tror vi att affär och tillväxt kommer på köpet. Välkommen till oss! 

Vi är Zoey

På Zoey tar vi hand om varandra. I praktiken innebär det att vi ses regelbundet för att inspireras och lära av varandra. Däremellan är konsultkollegorna alltid bara ett chattmeddelande bort. På så sätt har vi alltid hela gängets samlade kompetens med oss ute på uppdrag och kan på bästa sätt möta nya miljöer och förutsättningar.

 

Kontakta oss

Zoey startade 2024 (ja, vi är sprillans nya!) av erfarna HR- och TA-konsulter som alla ville skapa en ny plattform att erbjuda ett snabbt, lyhört och initierat stöd till HR- och TA-funktioner på. Vår grund är en stark passion för att bygga ett varmt, inkluderande och proffsigt bolag där människorna mår bra, utvecklas och har kul tillsammans. Vi har sammanfattat detta i våra ledord ”Glädje, Utveckling, Enkelhet”.

Vår tanke är enkel

”När människor växer, växer organisationer.” Därför arbetar vi varje dag för att skapa en engagerad lärandekultur som inspirerar och utvecklar de bästa konsulterna inom HR och Talent Acquisition. Enligt oss är ett proaktivt TA-arbete centralt för att kunna planera för tillväxt och utveckling. HR, rätt använt, skapar förutsättningar för både ledare och medarbetare att känna motivation, kreativitet och trygghet. Då vet vi att affär och tillväxt kommer på köpet.

Sist men inte minst – olikheter och mångfald

Vår övertygelse är att en bra kultur bygger på olikheter och mångfald. Tillsammans vill vi skapa en trygg miljö och vara en hub där HR- och TA-personer från alla olika bakgrunder delar kunskap och erfarenheter för gemensam utveckling och inspiration.  En energikälla och naturlig nätverksplats.

4 snabba Zoeytankar

 • 1

  Ingen är den andra lik. Vilken tur!

 • 2

  När man hela tiden lär sig nytt, så är man hela tiden ny.

 • 3

  Återkoppling, transparens och rättvisa. Det är inte svårare än så.

 • 4

  Glädje, Utveckling, Enkelhet. Vad mer behöver man?

Varför HR bör ha en central roll i dagens företag och organisationer

Skapande av en värderingsstyrd och förändringsbenägen kultur

HR har en central roll i att forma och stärka företagskulturen. Med ett beteendevetenskapligt perspektiv och specialistkunnande inom organisation kan HR bidra till att skapa en miljö där innovation, samarbete och kontinuerlig förbättring blir något självklart och roligt. Det i sin tur leder till en organisation som är bättre rustad att hantera förändring och att ta itu med nya utmaningar.

 

Stöd vid intern kommunikation

En effektiv intern kommunikation är avgörande för att medarbetarna ska förstå och vilja investera i företagets vision, mål, strategier och beslut. HR är också ett stöd när det kommer till känsliga eller tuffa beslut som ska kommuniceras ut både i den större organisationen, men även i dialog mellan till exempel chef och medarbetare.

 

Lärande och utveckling

Att ha rätt människor på rätt plats är en vanlig sägning – men lika viktigt är det att medarbetarna som redan är på plats får den utveckling både individen och organisationen önskar få. HR bör skapa förutsättningar för en lärande kultur och för de kompetensförflyttningar som många organisationer nu står inför.

 

Säkerställa en hållbar kultur och en hållbar arbetsmiljö

Förändringar och utmaningar kan skapa stress och osäkerhet. HR har en viktig roll när det gäller att både mäta och skapa förutsättningar för en sund och hållbar arbetsmiljö.

Genom att erbjuda stöd, vägledning och resurser till både medarbetare och chefer kan HR hjälpa till att hantera stress och främja en kultur som bidrar till välbefinnande och balans mellan arbete och privatliv.

Kort sagt: När det gäller medarbetarnas välbefinnande och företagets långsiktiga framgång spelar HR en oumbärlig roll. Se till att HR får det utrymme som krävs.

 

 

#LifeAtZoey

Zoey önskar er alla en trevlig sommar...

Zoey önskar er alla en trevlig sommar ☀️ Den 15 mars slog 6 st glada och pirriga HR- och TA-passionerade konsulter upp dörrarna till konsult- och rekryteringsbyrån Zoey. Vilket fint mottagande vi fick och vi vill passa på att tacka för ert engagemang här på instagram 🫶 Efter sommaren är vi tre gånger fler Zoey-konsulter än vi var när vi startade. Vi har tillsatt roller som interim HR-direktör, HRBP, HR-chef och TA-ansvarig. Vi har rekryterat HR-specialister, drivit assessmentprojekt, genomfört HR due diligence uppdrag och hållit i utbildningar💫 Nu är det dags för lite semester och vi ser verkligen fram emot en spännande höst tillsammans med er 💜

Efter två intensiva dagar i Almedalen...

Efter två intensiva dagar i Almedalen tackar vi för oss! 😀 Påfyllda med massor av inspiration, nya insikter och kontakter. Tack – vi kommer självklart nästa år igen! 💜

Zoey är i Almedalen👋💜 
Vi omvärldsbev...

Zoey är i Almedalen👋💜 Vi omvärldsbevakar och minglar! Följ gärna våra stories när vi zick-zackar genom Visbys gator🐏👩‍🎓☀️

Vi är fantastiskt glada och stolta a...

Vi är fantastiskt glada och stolta att få presentera Linnéa Aubrecht Hansson!🎉 Linnéa kommer senast från en roll som HR Direktör på Cake och är numera konsult hos oss på Zoey – varmt välkommen! 💜 Linnéa, först och främst, vi är ju så fantastiskt glada att du valt att hänga med oss på Zoey. Inte minst då vi vet att vi var fler som ”var ute efter dig”. 😊 Hur kommer sig att du valde just Zoey? – Ni smickrar mig! Jag motiveras av miljöer och situationer där jag kan vara en del av lösningen, där jag kan bidra med min erfarenhet och kompetens för att hjälpa chefer, team och företag framåt. Att vara konsult kändes därmed lockande för att kunna hjälpa flera företag över tid, och att vara med i ett tidigt skede av Zoey kändes väldigt spännande för att kunna vara med och bygga tillsammans! Med all din erfarenhet från olika miljöer och i olika roller – vad ser du mest fram emot att få bidra med som konsult på Zoey? – Jag är väldigt ödmjuk för att alla utmaningar är olika och unika, jag har genom åren skapat mig en bra toolbox, men framför allt skulle jag vilja säga att mina erfarenheter har gett mig ett mindset som jag tryggt kan luta mig på, där jag är öppen, anpassningsbar och resilient, med fokus på företagets mål och anställdas välmående. På Zoey tror vi starkt på HR:s roll som förändringsledare, har du själv några tankar om hur HR bör leda organisationer i rätt riktning? – Förändringar som bolag gör påverkar anställdas arbetssätt och beteenden, och därmed kan det vara fördelaktigt att ha HR som förändringsledare, det kan i tidigt skede ge förbättrad förståelse och ökat bidrag från medarbetarna. Det handlar i mångt om inkludering, ju tidigare team och individer är involverade, desto effektivare blir förändringen. Varmt välkommen Linnéa💜

Alltid nyfikna på dig!

Hör gärna av dig om du har några funderingar. Vi kommer gärna med råd och tips samt är alltid nyfikna på nya frågeställningar och perspektiv.

Eller står du inför en förändring och vill testa dina tankar och utmaningar på oss, eller bara få lite vägledning, hör gärna av dig!

Kontakta oss