Ett nytt bolag inom HR och TA har sett dagens ljus.

Caroline Dufva, 2024

Hej Caroline Dufva, VD för Zoey, hur känns det att starta upp ett nytt företag inom HR och TA?

Det känns jättekul! Vi har fått en fantastisk möjlighet att bygga något från grunden tillsammans med människor som känner och tycker om varandra.

Vad kommer ni bidra med? Behövs ni?

Jag tror att det behövs en till spetsig aktör på marknaden. Kompetensbrist uppfattas idag av många organisationer som en av de främsta faktorerna som hindrar tillväxt. Det kommer vi, med vår specialistkunskap inom Talent Acquisition, allt från search, attraktion, Employer Branding, tester och kompetensbaserad rekrytering, att kunna hjälpa till med. Vi kommer utöver det värna om att all rekrytering sker med fokus på att främja mångfald, både hos oss själva och våra kunder. Utöver det så finns det ett stort behov av HR-kompetens givet alla de förändringsarbeten som pågår just nu ute i organisationer, inte minst kopplat till AI och de förändringar i arbetssätt som den nya tekniken kommer att medföra.

Varför heter ni Zoey?

Vi såg en konsult framför oss, som fick personifiera allt det som vi vill vara och allt det vi vill bidra med. Zoey är superintresserad av sitt specialistområde och mycket nyfiken på sina framtida uppdragsgivare. Även nyfiken på den nya utvecklingen och vill utvecklas tillsammans med sina kollegor. Zoey är dessutom en person som det är väldigt kul att jobba med.

Det låter som en härlig person. Är ni så där allihop?

Självklart. Hela tiden😀

Varför är det viktigt med HR?

Förändring och utveckling sker så snabbt nuförtiden, och då är det viktigt att få människor med sig på tåget. HR med sitt beteendevetenskapliga perspektiv är en otroligt viktig del i det arbetet. Utveckling är alltid positivt, som jag ser det, men om det inte implementeras på rätt sätt eller motiveras på rätt sätt, så förlorar man tid. Där ser jag att HR har en av många funktioner att fylla.

Vad ser du för utmaningar i er bransch?

Det mest återkommande jag hör när jag pratar med kunder, HR-människor på företag, är att man inte har tid att göra det man egentligen vill göra. Att utveckla ledarskapet, bidra till och förstärka kulturen och se till att människor mår bra och presterar på ett sätt som är hållbart och sunt. Här kan AI bli till stor hjälp när det gäller att ta över det administrativa, och skapa tid till det viktiga.

Men fler och fler företag har börjat inse att HR är en viktig del i affären. Och måste vara det. Det är ingen stödfunktion, det är en livsfunktion.

Har du alltid jobbat i konsult- och rekryteringsbranschen? Vad var det du fastnade för?

Nej, inte alltid, jag var ”på andra sidan” förut. Då blev jag alltid lite avundsjuk när jag träffade rekryterare och konsultchefer från olika byråer. Tänkte att de ju måste ha världens roligaste jobb som fick lära känna olika organisationer och deras behov och sedan matcha dem med en person som letade efter sitt nästa drömuppdrag – kan det bli roligare?

Jag drömde även om att få jobba med HR så efter 15 år på bank bestämde jag mig för att plugga igen och efter det har jag varit i konsultbranschen och här lär jag bli kvar!

Och nu i ett eget företag?

Precis, det kan inte bli bättre! Och nu får jag träffa alla de där intressanta organisationerna och matcha ihop dem med deras nästa stjärna – en dröm! Så vill någon ha en nyfiken, nybakad CEO från en ny HR-konsultbyrå på besök så är det bara att kontakta Zoey! 😊